Object gegevens

Raamgracht 23 Amsterdam - Amsterdam

 • 03_sRGB_2160x1440
 • 78450_ST
 • 78450_ST_3d
 • 78450_BG
 • 78450_BG_3d
 • 78450_DT
 • 78450_DT_3d
 • 78450_EV
 • 78450_EV_3d
 • 78450_TV
 • 78450_TV_3d
 • 78450_DV
 • 78450_DV_3d

Verkocht € 1.500.000 k.k. - Herenhuis
m2 603 Slaapkmrs3 Badkmrs181 m2 woonopp. Print

Grachtenpand (ca.1650) met voor- en achterhuis, een patio, dakterras en drie voordeuren

Dit prachtige grachtenpand aan de Raamgracht is gelegen in het oude centrum van Amsterdam. Het is een unieke locatie en de woning biedt met drie woonlagen veel ruimte en licht. Er zijn twee voordeuren en een aparte voordeur voor het souterrain. Deze monumentale woning heeft maar liefst 181 m2 woonoppervlakte en 42 m2 in het souterrain. Het souterrain heeft een andere bestemming als de boven gelegen verdiepingen en mag gebruikt worden als kantoor aan huis, maar ook voor workshops etc. Kortom, dit is een ideale woon/werk combinatie in het centrum van Amsterdam. Door de situering van deze woning kijkt u aan de voorzijde uit over de Raamgracht en aan de achterzijde is een dakterras, waar u uitkijkt op de Zuiderkerk.

Het grachtenpand ligt op fiets- en loopafstand van al het moois wat deze prachtige stad te bieden heeft. De Raamgracht ligt om de hoek van het Waterlooplein. Er zijn ruime etages, welke goed in te delen zijn, kortom het pand biedt vele mogelijkheden!
Bijna alle etages zijn met elkaar verbonden via meerdere trappen, voornamelijk in het achterhuis. In het achterhuis waant u zich weer terug in de tijd, de trappen zijn mooi en goed verwerkt en maken het één geheel. Het is mogelijk om de bel-etage en het souterrain met elkaar te verbinden. De woning biedt u vele mogelijkheden qua ruimte, is gerenoveerd in 2007 en is keurig afgewerkt.
Om het gehele pand goed te overzien, is een bezichtiging een must!

INDELING
Souterrain:
Het souterrain heeft een eigen entree aan de voorzijde. Middels de eigen ingang komt u in een grote, open ruimte waar de L-vormige keuken is gesitueerd. De authentieke balken zijn mooi in het zicht gebracht en ademen de historie. Via de doorgang van het voorhuis naar het achterhuis komt u in een (slaap)vertrek met een separaat toilet, een wastafel en een inloopdouche. Tijdens de renovatie (2007) is er een nieuwe betonnen vloer (/betonnen bak) geplaatst. Het souterrain is een multifunctionele ruimte, welke gebruikt kan worden als zelfstandige woonruimte.

Bel-etage:
De karakteristieke trap geeft u toegang tot de bel-etage. Bij binnenkomst komt u in een portaaltje en daarna in een ruime woonkamer, met gestukte wanden, een brede vensterbank aan de voorzijde uitkijkend op de gracht. Aan de achterzijde ziet u wederom een raampartij, welke uitkijkt op de patio, via de doorgang van het voorhuis naar het achterhuis treft u de toegang tot de patio. Op de bel-etage in het achterhuis is er ook een keuken gesitueerd. De keuken is goed doordacht geplaatst en voorziet u van een maximaal gebruiksgemak. Vanuit de keuken kijkt u naar de patio en aan de achterzijde is er een kastenwand gerealiseerd, met daarin de koelkast, de vriezer en veel opbergruimte. Er is ook nog een aparte badkamer aan de achterzijde met een tweede toilet, wastafel en inloopdouche. Vanuit de keuken, via een deur in de hoek, komt u met de trap op de eerste verdieping in het achterhuis. Deze deur is tevens ook afsluitbaar vanuit de binnenzijde van de eerste verdieping.

Eerste etage:
Middels de tweede voordeur en een interne trap met een luik aan de bovenzijde, dat prachtig is verwerkt in de vloer als u deze weer dicht doet, komt u op eerste etage. Aan de voorzijde kijkt u uit op de grachten. Op deze verdieping ligt een prachtige houten vloer. In het midden van deze verdieping is de keuken in een open L-vormige opstelling geplaatst en tevens separaat het derde toilet. Tussen het voorhuis en het achterhuis is de keuken slim geplaatst om zo ook op deze verdieping een complete keuken te hebben, met ramen naar de patio. Via een klein trap, drie treden naar beneden, komt u uit in een ruime en lichte achterkamer. Aan de achterzijde van deze kamer is een vaste trap naar de achterkamer op de tussenverdieping, die gesitueerd is tussen de eerste en de tweede verdieping.

Tussenverdieping:
Vanuit de achterkamer op de tussenverdieping kunt u met een vaste trap naar een tussenverdieping daarboven. U komt dan in een kamer waar ook de ketelruimte is gelegen tussen de tweede en de derde verdieping. Deze ruimte wordt nu gebruikt als cv-ruimte. Vanuit deze ruimte is er de mogelijkheid om naar de derde verdieping te gaan, met een kleine trap omhoog komt u buiten op een balkon en dan heeft u de mogelijkheid om naar de derde verdieping te gaan èn de mogelijkheid om naar het dakterras te gaan.

Tweede verdieping: Aan de voorzijde kijkt u wederom uit op de grachten en deze verdieping heeft een prachtige parketvloer. Aan de achterzijde van deze verdieping treft u een inloopkast aan. Vanaf deze verdieping kunt u met een vaste trap naar de derde verdieping.

Derde verdieping:
De derde verdieping is een speels ingerichte open ruimte met deels een tegelvloer en aan de voorzijde een houten vloer met bergruimte. Er is een volledige badkamer, met wastafel, bad/douche en toilet. Aan de voorzijde zijn de originele balken en de nok zichtbaar. Vanuit deze ruimte is ook het dakterras te bereiken. Er is een mooi raam geplaatst met volledig zicht op de Zuiderkerk, welke gelegen is achter het pand.
De Raamgracht 23 is een prachtig grachtenpand, gelegen in het historische centrum van Amsterdam en biedt vele mogelijkheden.

BIJZONDERHEDEN
– Bouwjaar ca. 1650;
– Woonoppervlak 181 m2 (NEN 2580 rapport aanwezig);
– Buitenruimte 22 m2 (patio en dakterras);
– Gelegen op eigen grond;
– Souterrain, bel-etage en eerste verdieping hebben een eigen voordeur;
– CV is uit 2011;
– Oplevering op korte termijn mogelijk.

 • :

Vergelijkbare objecten

Bel ons op: 06-46343000