Aankoopbegeleiding

Uw belang is ons belang!

Aankoop


Hoe werkt onze aankoopbegeleiding?

Ons uitgangspunt is als volgt: u betaalt voor de prestatie die wij leveren.

Wij hanteren een tarief van 15% (exclusief btw) over het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijke aankoopprijs. Dit bedrag hoeft u pas te betalen bij de daadwerkelijke aankoop van de woning. 85% van wat wij er af onderhandelen is dus voor u.

Uw belang is ons belang

Met onze aankoopbegeleiding bespaart u altijd 85% van het prijsverschil dat wij voor u bewerkstelligen. Het kan dus nooit gebeuren dat u uw gemaakte winst, of zelfs meer nog, weer moet inleveren. Onze belangen lopen parallel met die van u want hoe meer wij voor u besparen hoe meer wij betaald krijgen. Wij vragen dus een vergoeding van 15% van het verschil tussen de vraagprijs en de definitieve aankoopsom. U houdt dus altijd 85% van het prijsverschil in uw eigen zak.

Onze aankoopbegeleiding bestaat uit:

  • samen met u de locatie en de woning bekijken
  • regelen (indien gewenst) van een bouwkundig onderzoek
  • in overleg met u de onderhandelingen voeren
  • beoordelen van de koopakte
  • contact en overleg met de notaris

Rekenvoorbeelden

In onderstaande tabel staan rekenvoorbeelden. Er wordt een vergelijking gemaakt tussen de tarieven van reguliere makelaars en Mendes Makelaardij van een gemiddelde courtage voor aankoopbegeleiding in Nederland van 1,52% exclusief btw over de koopwaarde.

Voorbeeld:
U vindt een woning met een vraagprijs van € 215.000, na onze bemiddeling koopt u de woning voor € 205.000.
Indien u deze via een traditionele makelaar aankocht betaalde u gemiddeld 1,52% courtage over de gehele koopsom. Dat is €3.116,- ex btw. Bij Mendes Makelaardij ziet het plaatje er anders uit. U betaalt slechts 15% over het verschil tussen € 215.000 en € 205.000, namelijk € 1.500,- ex btw. Via Mendes Makelaardij is het verschil € 1.616,-