Diensten

Wie zijn wij en wat zijn onze diensten?

Diensten


Neem uw eigen makelaar mee…

Tijdens het kopen van een huis komen er veel zaken op u af. U moet in korte tijd veel belangrijke beslissingen nemen. Hoe reëel is de vraagprijs? Met welke juridische zaken moet u rekening houden? Wat zijn de bouwkundige gebreken? Welke bod kan ik het beste uitbrengen? Doet u een bod met ontbindende voorwaarden? Wat staat er allemaal in een koopovereenkomst? Kennis van zaken is daarbij van groot belang. Met een aankoopmakelaar van Mendes Makelaardij hoeft u zich hier geen zorgen meer om te maken. De makelaar zorgt er voor dat u overal over geïnformeerd wordt, zodat u wel overwogen alleen nog maar een keuze hoeft te maken.

Verkoop

Mendes Makelaardij maakt veel werk van de verkoop van uw woning. Wij streven er naar uw woning te verkopen binnen de termijn die u wenst en tegen een voor u reële prijs. Om dit te realiseren gaan wij als volgt te werk.

 • Wij bieden uw woning op verschillende wijze aan
 • Van uw woning wordt een opvallende raampresentatie gemaakt
 • Er wordt in overleg met u een verkoopbrochure gemaakt
 • De gegevens van uw woning worden gepresenteerd op het internet
 • Uiteraard plaatsen wij, indien u dit wenst, een bord of een poster
 • Wij kunnen een buurtmailing verzorgen en/of een advertentie plaatsen


Wij ontvangen potentiële kopers en begeleiden ze door uw woning. De potentiële kopers ontvangen een brochure van de woning met alle informatie. Deze informatie kan tevens worden gedownload van onze website. Wanneer wij een bod ontvangen, zullen wij u daarvan onmiddellijk op de hoogte stellen. Wij overleggen met u betreffende de onderhandelingen.

Taxaties

Wat is mijn huis waard?
Indien u de actuele waarde van uw woning wilt laten bepalen, bijvoorbeeld als u een nieuwe hypotheek wilt afsluiten, als u in scheiding ligt of in verband met overlijden van de eigenaar, kunnen wij dit verzorgen. Via ons wordt een taxatie uitgevoerd van uw woning door een register taxateur. Zijn taxatierapport wordt door alle banken geaccepteerd. De website van de taxateur is: www.duijntaxaties.nl

Huurbemiddeling

Mendes Makelaardij heeft jarenlange ervaring in het vinden van huurders. Een verhuurder kan ons inschakelen voor het zoeken en screenen van huurders. Tevens verzorgen wij de bezichtigingen en het opstellen van een huurcontract. Ook huurders kunnen bij Mendes Makelaardij terecht voor het vinden van geschikte woon- en/of bedrijfsruimte.

Hoe werkt onze aankoopbegeleiding?

Ons uitgangspunt is als volgt: u betaalt voor de prestatie die wij leveren, indien wij géén prestatie leveren (indien wij geen prijsverlaging kunnen bewerkstelligen), dan bent u ons ook niets verschuldigd!
Wij hanteren een tarief van 15% (exclusief btw) over het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijke aankoopprijs. Dit bedrag hoeft u pas te betalen bij de daadwerkelijke aankoop van de woning. 85% van wat wij er af onderhandelen is dus voor u.

Uw belang is ons belang

Met onze aankoopbegeleiding bespaart u altijd 85% van het prijsverschil dat wij voor u bewerkstelligen. Het kan dus nooit gebeuren dat u uw gemaakte winst, of zelfs meer nog, weer moet inleveren. Onze belangen lopen parallel met die van u want hoe meer wij voor u besparen hoe meer wij betaald krijgen. Wij vragen dus een vergoeding van 15% van het verschil tussen de vraagprijs en de definitieve aankoopsom. U houdt dus altijd 85% van het prijsverschil in uw eigen zak.

Onze aankoopbegeleiding bestaat uit:

 • samen met u de locatie en de woning bekijken
 • regelen (indien gewenst) van een bouwkundig onderzoek
 • in overleg met u de onderhandelingen voeren
 • beoordelen van de koopakte
 • contact en overleg met de notaris

Rekenvoorbeelden

In onderstaande tabel staan rekenvoorbeelden. Er wordt een vergelijking gemaakt tussen de tarieven van reguliere makelaars en Mendes Makelaardij van een gemiddelde courtage voor aankoopbegeleiding in Nederland van 1,52% exclusief btw over de koopwaarde.

Voorbeeld:
U vindt een woning met een vraagprijs van € 215.000, na onze bemiddeling koopt u de woning voor € 205.000.
Indien u deze via een traditionele makelaar aankocht betaalde u gemiddeld 1,52% courtage over de gehele koopsom. Dat is €3.116,- ex btw. Bij Mendes Makelaardij ziet het plaatje er anders uit. U betaalt slechts 15% over het verschil tussen € 215.000 en € 205.000, namelijk € 1.500,- ex btw. Via Mendes Makelaardij is het verschil € 1.616,-

Bel ons op: 06-46343000